Inside Seshu

By 22nd January 2011 August 27th, 2013 Uncategorized

FOR months, the construction of Seshu left those walking past wandering what it would eventually look like. Many longnights later, and all was revealed.

WITH 374-square meters of internal space, 30-square meters of balcony space, and 5 fully ensuited bedrooms, there is plenty of room to spread out at Seshu. The massive open living/dining/kitchen area is located on the top floor to take advantage of the best views towards Mount Yotei. And, on the bottom floor you’ll find a spacious media room, which opens out to the 16-person jacuzzi. Furnishings include works by top Hokkaido furniture maker Conde House, and a 14-person oak dining table by Australian designer Khai Liew.

Concept design and coordination of Seshu was handled by Keith Rodgers of Taiga Projects, who collaborated with architect Kazuhiro Ishide of Sapporo. “My goal was to create a chalet that is unmistakably alpine in its usage of authentic, natural materials, while incorporating certain key elements of Japanese design.” Says Keith.

Incorporating elements of eco design, the building is oriented due south for the maximum amount of passive solar heat gain, while the extended eaves will help to keep the house cooler in summer.
The entire house is wired with LED lights and sensors, to reduce electrical consumption.

From the outside, this house is striking and impressive – the detail inside, is even more alluring.
 

Leave a Reply